Voorzieningen

Onderstaande figuur geeft een overzicht van de voorzieningen in de regio. Er werd een indeling gemaakt in negen categorieën (zie tabel).

Voorzieningen in het studiegebied

Voorzieningen in het studiegebied

Voorbeelden van de voorzieningen

Voorbeelden van de voorzieningen

Wanneer dit gebied afgeschakeld zou worden, zal de lokale economie hier ongetwijfeld schade van ondervinden. Aangezien er enkel tijdens de piekmomenten (tussen 17u en 20u) zou afgeschakeld worden, zal dit voor een groot aantal winkels rond sluitingstijd vallen. Voor veel winkels zal dit tot weinig problemen leiden en kunnen ze eventueel vroeger sluiten.

Ook scholen en publieke voorzieningen zullen hier weinig hinder van ondervinden omdat het piekmoment na de school- of werkactiviteiten valt.

Het grootste probleem zal zich situeren bij winkels die voedingswaren verkopen en waar het noodzakelijk is dat de koeling optimaal werkt om de producten vers te houden. Ook de horeca zal ongetwijfeld hinder van een afschakeling ondervinden aangezien het piekmoment tijdens het avondeten valt.

Dorpskern Bornem

De voorzieningen in de dorpskern van Bornem zijn voornamelijk geconcentreerd in één winkelstraat, de Boomstraat, en rondom de kerk zijn een 10-tal horecazaken gevestigd (zie onderstaande figuur).

Voorzieningen in Bornem

Voorzieningen in Bornem

Dorpskern Puurs

In Puurs is er ook een grote concentratie voorzieningen rondom één straat, de G. Gezellelaan. Deze straat is minder een echte winkelstraat zoals in Bornem het geval is. Het dorpshart van Puurs is recentelijk heropgewaardeerd met een nieuw plein en een winkelcentrum (zie onderstaande figuur).

Voorzieningen in Puurs

Voorzieningen in Puurs

Terug                    Verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Translate »