Landbouw

Landbouw is ook zeer sterk aanwezig in het studiegebied. Met betrekking tot dit onderzoek werd enkel de landbouw die effectief elektriciteit nodig heeft in kaart gebracht (zie onderstaande figuur).

Landbouw in het studiegebied (De grootte van de cirkels is evenredig met de gebouwoppervlakte)

Landbouw in het studiegebied (De grootte van de cirkels is evenredig met de gebouwoppervlakte)

Akkers en weilanden zullen door het afschakelplan geen hinder ondervinden en bovendien zullen deze tijdens de winter niet verbouwd worden. Bovenstaande figuur toont de gebouwen die gebruikt worden voor landbouwactiviteiten. Er werd een onderscheid gemaakt tussen serres, gebouwen voor de veeteelt en andere gebouwen. Met betrekking tot het afschakelplan is het belangrijkste probleem voor deze gebouwen het ventilatiesysteem. Gebouwen waarin dieren gehuisvest worden, moeten constant geventileerd worden om schadelijke gassen te verwijderen. Ook voor serres waarin een bepaald klimaat heerst, is het noodzakelijk dat deze altijd van stroom worden voorzien.

Ongetwijfeld zal een groot deel van deze landbouwbedrijven voorzien zijn van een noodgenerator omdat er altijd wel een risico op een stroompanne is. Bovendien zal er afgeschakeld worden wanneer de zon ondergaat en tijdens de winter. Op dat tijdstip is er nog maar weinig landbouwactiviteit waardoor gesteld kan worden dat het afschakelplan hierop slechts een geringe impact zal hebben.

Terug                    Verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Translate »