Synthese

In voorgaande paragrafen werd de mogelijke impact geanalyseerd die het afschakelplan op de regio zou hebben. Met betrekking tot het afschakelplan werden vijf categorieën onderzocht:

Onderstaande figuur geeft dit weer in een algemeen overzicht (synthesekaart).

Synthesekaart

Synthesekaart

Wanneer dit vertaald wordt naar de impact die het afschakelplan op de regio zou hebben, wordt een gradatie gemaakt van een lage impact naar een zeer hoge impact (zie onderstaande tabel).

Gradatie van de impact van het afschakelplan

Gradatie van de impact van het afschakelplan

Onderstaande figuur geeft deze impact weer op een kaart van de regio. Het eerste dat opvalt, is de enorme impact van het afschakelen van de spooroverwegen in de regio. Wanneer alle overwegen in het gebied tijdens de afschakeling in gesloten toestand zullen staan, dan wordt deze regio letterlijk in twee gedeeld. De enige manier om de spoorweg te kruisen, is via de N16. Bovendien zullen de verkeerslichten op deze N16 niet functioneren bij een afschakeling en zal er een immense verkeerschaos ontstaan.

De bedrijven, die zich voornamelijk concentreren rondom de N16 en de spoorweg, zullen ook zwaar getroffen worden. In de dorskernen is er een grote concentratie aan voorzieningen aanwezig die ook grote hinder ondervinden door het afschakelplan, maar in mindere mate dan de bedrijven. De landbouw die verspreid is over de hele regio wordt ten opzichte van de bedrijven en de infrastructuur veel minder getroffen door het afschakelplan. Op residentiële gebouwen heeft het afschakelplan weinig impact.

Impact van het afschakelplan op de regio

Impact van het afschakelplan op de regio

Terug                    Verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Translate »