Opslag van elektriciteit

Vehicle to Grid (V2G)

Wanneer elektrische wagens niet gebruikt worden, kunnen deze aan het net gekoppeld worden om opgeladen te worden. In het Linear project werd hier ook onderzoek naar verricht en kon de gebruiker een bepaalde flexibiliteit instellen wanneer hij de auto wou opladen. onderstaande figuur geeft een overzicht van de resultaten uit het Linear project. De gemiddelde flexibiliteit die ingesteld werd door de verbruiker was 5,6 uur.

Variatie van de kans op een flexibele configuratie voor elektrische wagens (tijdens gemiddelde weekdag en weekenddag) (EnergyVille, 2014)

Variatie van de kans op een flexibele configuratie voor elektrische wagens
(tijdens gemiddelde weekdag en weekenddag) (EnergyVille, 2014)

Het Linear project beperkte zich echter enkel tot het verplaatsen van het opladen van de wagen in de tijd. Het V2G-scenario gaat nog een stap verder. Wanneer de batterij van de auto over opgeslagen elektriciteit beschikt, kan er ook elektriciteit terugstromen naar het elektriciteitsnet in het geval van een stroomtekort.

Batterijen

Voor batterijen is dit concept in principe hetzelfde met het belangrijke verschil dat deze constant aan het net aangesloten zijn. De voorkeur gaat hier echter in de eerste plaats naar elektrische wagens aangezien dit een opkomende groene revolutie is in de transportsector die bovendien een bijdrage kan leveren aan het elektriciteitsnet.

De technologie van zeer krachtige batterijen staat echter nog in zijn kinderschoenen en deze worden nog niet op grote schaal geproduceerd. Het zal van belang zijn om een goede afweging te maken tussen de noden van het elektriciteitsnet en de technische en economische randvoorwaarden. Verder zal hier niet dieper op ingegaan worden aangezien deze thematiek vrij complex is en de technologie nog volop in ontwikkeling is.

Terug                    Verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Translate »