Media-aandacht

In het najaar van 2014 kwam werd het afschakelplan een ware mediahype. Het idee erachter is echter ontstaan in 2002 toen er een koninklijk besluit over uitgewerkt werd.

In deze sectie wordt beschreven hoe het afschakelplan van een relatief ongekend koninklijk besluit is geëvolueerd naar een dreigende black-out. De thema’s die besproken worden zijn chronologisch opgebouwd en beginnen bij een stroompanne in 2006. Vervolgens wordt een sprong gemaakt naar 2012 en 2014 toen het licht plots effectief kon uitgaan door een dreigend stroomtekort.

Er zullen hier antwoorden gezocht worden op vragen als: Wat houdt het afschakelplan precies in? Hoe is het afschakelplan er gekomen? Wat is de impact? Maar ook, hoe wordt erop gereageerd? En waarom wordt precies daar afgeschakeld? Op al deze vragen zal geen eenduidig antwoord kunnen gegeven worden en dit zal enkel meer vragen oproepen.

In de sectie ‘strategieën‘ zal een synthese gegeven worden van het afschakelplan waaruit enkele interessante onderzoekspaden zullen ontleed worden.

Terug                    Verder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

Translate »